Tort Medovik

Tort Medovik

Preparare Foi Tort Medovik

Punem intr-un vas mierea, untul , zaharul, zaharul vanilat si praful de sare.

Asezam vasul pe baie de abur si amestecam pana se dizolva zaharul.

Se ia vasul de pe baia de abur , adaugam bicarbonatul de sodiu (nestins) si amestecam 1 minut.

Adaugam treptat ouale si mixam 2 minute.

Adaugam faina cernuta , amestecam si framantam pana se incorporeaza.

Vom obtine un aluat omogen si usor de modelat.

Aluatul se imparte in 10 parti egale, cca 90 gr/bucata.

Intindem fiecare bucata de aluat  pe hartie de copt , cu ajutorul fainii ( folosim sita), decupam aluatul dupa o forma de tort  (18-20 cm), iar surplusul se pune deoparte. Intepam toata suprafata foii cu o furculita.

Fiecare foaie se coace in cuptorul preincalzit la 200 C pentru 3 minute – vezi foto.

Vom obtine 10 foi pentru tortul Medovik  , iar restul de aluat se intinde si se coace 4 minute la 200 C.

Lasam foile sa se racesca complet.

Preparare Decor Tort Medovik

Ultima foaie de aluat , coapta,  se rupe in bucati si impreuna cu nuca se pune intr-un blender.

Mixam cateva secunde  sau pana vom obtine o compozitie maruntita.

Preparare Crema Tort Medovik

Smantana se mixeaza 2 minute, adaugam sucul de lamaie, esenta de vanilie si mixam cateva secunde.

Adaugam treptat zaharul pudra si mixam  pana obtinem o compozitie densa.

Asamblare Tort Medovik

Punem o foaie de tort pe un platou, adaugam 2 linguri de crema si intindem uniform.

Asezam a doua foaie si continuam procedeul pana le finalizam.

Presam usor , iar  restul de crema se foloseste la imbracarea tortului ( folosim o spatula).

Tort Medovik

Se pune la rece 30 minute si apoi se decoreaza cu compozitia de nuca si foaie.

Tort Medovik

Se pune la rece pentru minim 4 ore, de preferat peste noapte.

Tortul Medovik in sectiune =>

Tort Medovik

Vezi si reteta : Tort Diplomat

Post-ul Tort Medovik apare prima dată în Desert De Casa.

Source: https://desertdecasa.roTort Medovik