În ce școli învață copiii în lume! O școală din America

Recunosc, îi invidiez un pic pe copiii care învață în școli din astea, în lumea largă, școli în care nu ai cum să nu-ți placă să mergi.  

O școală construită cu gândul să le stimuleze curiozitatea și interesul pentru a cunoaște și a învăța.

Este o școală privată,  unde pricipalul obiectiv clar a fost cel de a dezvolta un curriculum centrat pe elevi, care să reflecte conceptele de învățare din secolul XXI:

  • Clădirea Maker încurajează gândirea critică, creativitatea și colaborarea interdisciplinară.
  • În clădirea Fitness, facilitățile susțin un stil de viață echilibrat. Ambele clădiri sunt amplasate strategic pentru a completa configurația existentă a curții.

[See image gallery at www.blogintandem.ro] [See image gallery at www.blogintandem.ro] [See image gallery at www.blogintandem.ro]

Întregul proiect a fost gândit să integreze perfect spațiile interioare-exterioare și a priorita a fost să ofere spații luminoase și o ventilație naturală în regim mixt pentru toate spațiile ocupate.

Pentru ca procesul de învățare să fie încurajat în orice spațiu, echipa de proiectare a înțeles că mișcarea & mobilitatea copiilor primează. Indiferent de funcția principală a unui spațiu, au fost explorate și proiectate utilizări secundare.
De exemplu, „Pereții Brainstorming”, pe care elevii le pot scrie, sunt poziționați și utilizați în mod strategic pentru afișarea proiectelor, permițând elevilor să dețină controlul asupra spațiul și să poată modifica decorul în funcție de necesități.

Știu că există voci care spun că nu contează unde înveți, atâta vreme cât ai dorința de a cunoaște. Știu și că sunt mulți cei care spun că un copil nu are nevoie de luna de pe cer pentru a fi stimulat.

Mai știu și că noi, în România, ne batem cu pumnul în piept că avem atâția olimpici, chiar dacă nu avem condițiile astea în școli.

Dar eu nu mai cred vorbele astea, din păcate!

Cum să compari aceste două sisteme? Un copil care face câțiva kilometri pe zi pentru a ajunge la școală, sau altul care merge la WC în curte, sau cel care scrie cu mănuși, să nu-i înghețe mâinile, sau cel care umblă cu săpun în ghiozdan sau strânge bani de markere…copiii aceștia ar trebui să concureze la un concurs internațional cu acești copii, care sunt încurajați de la cea mai mică vârstă, să prindă cumva drag de școală.

Copiii noștri cresc în aceeași lume cu ai lor, dar în condiții și medii atât de diferite!
Iar mulți dintre noi spunem că strugurii sunt acri și că nu contează…încă mai ascundem gunoiul sub preș și ne amăgim singuri!

[See image gallery at www.blogintandem.ro] [See image gallery at www.blogintandem.ro] [See image gallery at www.blogintandem.ro] [See image gallery at www.blogintandem.ro] [See image gallery at www.blogintandem.ro] [See image gallery at www.blogintandem.ro] [See image gallery at www.blogintandem.ro] [See image gallery at www.blogintandem.ro] [See image gallery at www.blogintandem.ro] [See image gallery at www.blogintandem.ro] [See image gallery at www.blogintandem.ro] [See image gallery at www.blogintandem.ro] [See image gallery at www.blogintandem.ro] [See image gallery at www.blogintandem.ro] [See image gallery at www.blogintandem.ro] [See image gallery at www.blogintandem.ro] [See image gallery at www.blogintandem.ro] [See image gallery at www.blogintandem.ro] [See image gallery at www.blogintandem.ro]

 

The post În ce școli învață copiii în lume! O școală din America appeared first on Blog in Tandem.

Source: https://www.blogintandem.ro/În ce școli învață copiii în lume! O școală din America