Prajitura “Toamna”

Prajitura “Toamna” in imagini. Retete dulciuri de toamna. Retete prajituri de casa.
Prajitura Toamna

Amestecam stafidele  cu esenta de rom.

Dovleacul copt se taie cuburi , se pune intr-un vas de mixer vertical  impreuna cu apa si ulei.

Mixam pana obtinem o compozitie omogena.

Separam ouale, iar  albusurile le mixam cu praf de sare.

Adaugam zaharul treptat si mixam pana se dizolva complet.

Amestecam galbenusurile  cu  praful de copt stins in zeama de lamaie si  zaharul vanilat.

Mixam compozitia pentru 1 minut , adaugam doua linguri de albus batut si  mixam.

Compozitia formata se amesteca cu albusurile spuma.

Amestecam usor cele doua compozitii .

Adaugam stafidele cu rom, nuca taiata si scortisoara.

Adaugam faina si amestecam usor pana se incorporeaza.

Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt .

Prajitura se coace pentru 25 minute / 180 C.

Prajitura ToamnaDupa coacere , se lasa sa se racesca complet si apoi se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

Prajitura Toamna

Pofta Buna!

Vezi si reteta : Briose cu dovleac 

Post-ul Prajitura “Toamna” apare prima dată în Desert De Casa.

Source: https://desertdecasa.roPrajitura “Toamna”