Rum Baba

Rum Baba retete. Rum Baba reteta. Cum se face Rum Baba.  Rum Baba

 Rum BabaPregatire sirop

Intr-un vas amestecam apa cu zaharul .

Punem compozitia la fiert pentru 2 minute.

Dupa fierbere se lasa sa se racesca complet si adaugam vanilia, romul , coaja de lamaie.

Dupa 10 minute compozitia se trece prin sita.

Pregatire maia

Zaharul (5 gr) si drojdia se dizolva in laptele caldut(20 ml). Se adauga faina (50 gr ) si amestecam pana se incorporeaza complet.

savarine (2)

Se presara cu faina la suprafata  si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul (dospirea 1).

Temperatura optima ~ 30C.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Prepararea sodoului

Oul  se mixeaza cu sare , zahar si vanilie. Se adauga treptat laptele caldut si amestecam bine.

Formarea aluatului

Amestecam cele doua compozitii (maia+sodou) pana la  omogenizare.

savarine (3)

savarine (4)

Adaugam treptat faina , apoi uleiul si amestecam pana obtinem un aluat omogen si de consistenta moale.

savarine (5)

Se acopera vasul cu o folie alimentara si se pune la dospit pentru 25 min (dospirea 2).

savarine (6)

 Rum BabaDupa dospire aluatul se pune  in 10 forme din aluminiu ( de unica folosinta -80 gr) unse cu ulei.

 Rum BabaDivizarea aluatului si modelarea se realizeaza dupa ungerea palmelor cu ulei.

 Rum BabaFormele cu aluat  se pun (intr-o tava) la loc cald pentru 10 min (dospirea 3)  si  le coacem 25 min la 180 C.

Dupa coacere le lasam in cuptor 10 minute , apoi le scoatem si le lasam sa se racesca ( pe un gratar). Rum Baba

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Le razuim partea bombata pentru a le uniformiza si insiropa mai usor.

 Rum Baba

Vom scufunda pe rand cate o prajitura in sirop ( racit) .

 Rum BabaDupa insiropare le  asezam pe hartii speciale ( chese )  si le punem la rece pentru  minim 30 min.

 Rum Baba

Smantana pentru frisca rece se mixeaza cu zahar.

La fiecare prajitura adaugam o avelina de frisca.

 Rum Baba

Fiecare prajitura se decoreaza cu fructe de sezon si frunze de menta.

 Rum Baba

Termen de valabilitate – 24 ore.

Pofta Buna!

Vezi si alta reteta : Ecler cu ciocolata

Salvează

Post-ul Rum Baba apare prima dată în Desert De Casa.

Source: https://desertdecasa.roRum Baba