Inghetata de ciocolata

Intr-un vas  adaugam laptele condensat si galbenusurile.

Amestecam   pana obtinem o compozitie omogena si punem vasul pe baie de abur.

Amestecam periodic pana compozitia se ingroasa ,  in maxim 8 minute este gata.

In compozitia fierbinte adaugam ciocolata bucati si amestecam.

Vom obtine o compozitie densa, usor ingrosata.

Se lasa sa se raceasca complet,  apoi  adaugam esenta de vanilie si rom.

Smantana pentru frisca se mixeaza  . Frisca obtinuta  se amesteca  usor cu compozitia de ciocolata.

Compozitia formata se pune intr-o caserola , se acopera cu o folie alimentara si se introduce la congelator.

Dupa doua ore amestecam compozitia si se pune din nou la congelator.

Se lasa la congelator minim 5 ore.

Sa aveti pofta !

Vezi si reteta : Inghetata de ciocolata si nuca pecan

Post-ul Inghetata de ciocolata apare prima dată în Desert De Casa.

Source: https://desertdecasa.roInghetata de ciocolata