Vitrina cu Meserii prezintă MESERIA de BUCĂTAR

Vitrina cu Meserii, sezonul 3, continuă astăzi cu un episod pofticios: MESERIA de BUCĂTAR.

Invitatul nostru special este ALEX PETRICEAN, desemnat cel mai bun bucătar din România, de ghidul Gault&Millau, în 2018.
Alex ne-a povestit când și-a ales meseria de bucătar și ce planuri are pentru România gastronomică!

[See image gallery at www.blogintandem.ro]

Cum e să fii bucătar? Ce faci tu în fiecare zi, dimineața?  

În primul rând…ne trezim foarte greu dimineața, pentru că am avut o seară grea. Așa se întâmplă! Iar dimineața încercăm să ne organizăm cu ingredientele de care avem nevoie, pentru că așa începe ziua. Începem să prelucrăm ingredientele de care avem nevoie pe parcursul zilei. Organizarea asta se numește mise en place.

Îți organizezi ingredientele și produsele și pregătirile pe care le faci ingredientelor. Noi funcționăm în regim farm-to-table. Asta înseamnă că în proporție de 90% produselenoastre sunt procurate de la producători locali, ceea ce înseamnă că suntem bazați pe sezonalitate.
Ceea ce-mi place mie să zic foarte mult…este că eu îți transmit gustul zilei pe care o trăim astăzi.

[See image gallery at www.blogintandem.ro]

Tu cum ai ajuns să faci meseria asta? Ai știut toată viața că asta îți dorești, ai pornit de mic sau te-a dus drumul?

Nu…Eu am făcut scrimă de performanță 15 ani. Am făcut facultatea, ASE-ul, sunt economist. Am lucrat în publicitate vreo 5 ani. Eu am descoperit bucătăria la 24 de ani, când am început cu Master Chef, am vrut o provocare.

Nu mă mai regăseam, nu-mi plăcea ce făceam și am zis: ‚Hai să vedem ce se poate face, altceva’, să vedem dacă putem merge pe cartea asta. Ușor ușor s-au pus cărămizile, am demonstrat, am fost foarte ambițios, am vrut să învăț foarte multe, că în orice meserie, trebuie să vrei să înveți, să te duci spre mai bine, să ai profesori foarte buni.
Trebuie să ai cunoștințe pe care să le aplici și să le personalizezi.

[See image gallery at www.blogintandem.ro] [See image gallery at www.blogintandem.ro]

Meseria de Bucătar – crezi că e o meserie de viitor?

În România, în momentul ăsta, e o meserie de mare viitor. Pentru că, știm foarte bine că ne confruntăm cu o lipsă de forță de muncă, dar în sectorul serviciilor este mult mai grav. Și cred că e mult mai ușor.
Atunci când nu există competiție, e mult mai ușor să te afirmi, dar…normal, trebuie să studiezi și să fii foarte serios.

[See image gallery at www.blogintandem.ro]

Ce-ți dorești? Ce-ai vrea să ți se întâmple?
Îmi doresc foarte mult să punem România pe harta gastronomică a lumii!

 

Meseria de Bucătar, cu Alex Petricean,  invitat la Sezonul 3 din Vitrina cu Meserii, powered by Orange.

Ema a învățat cu ocazia asta să fac un burger românesc…iar rezultatul a fost …delicios!
Mulțumim, Alex și îți dorim baftă mare cu noul tău restaurant NOUA.

[See image gallery at www.blogintandem.ro]

 

Iar pe voi VĂ AȘTEPTĂM PE BLOG, PE FACEBOOK ȘI PE YOU TUBE ȘI SĂPTĂMÂNA VIITOARE.

Până atunci, ne puteți scrie și voi ce alte meserii v-ar plăcea să mai prezentăm aici.
Nu uitați: fiți cu ochii pe noi, în fiecare joi! 

[See image gallery at www.blogintandem.ro]

Nu uitați,  găsiți Blog in Tandem și pe:

 You Tube: https://www.youtube.com/blogintandem 
 Instagram: https://www.instagram.com/blogintandem/
 Facebook: https://www.facebook.com/intandem.ro/  

 

The post Vitrina cu Meserii prezintă MESERIA de BUCĂTAR appeared first on Blog in Tandem.

Source: https://www.blogintandem.ro/Vitrina cu Meserii prezintă MESERIA de BUCĂTAR