Mancarica de urzici (de post)

Aceasta reteta am invatat-o inca de la bunica mea, ea ii spunea „Tocanita de urzici” si o pregatea neaparat in zilele de post si nu numai. Odata cu sosirea primaverii urzica o poti procura de la piata, eu o strang din padure… uneori o depozitez la rece in congelator si o folosesc mai tarziu (urzica pentru iarna). Eu sunt un mare fan al urzicii, ceea ce nu pot spune despre toti membrii familiei mele… urzica are un miros si gust specific ceea ce nu le place tuturor. Dar luand in consideratie ca are un car de vitamine si minerale, ajuta la intarirea imunitatii si a intregului organism… si ca nu o mananci in fiecare zi, atunci de ce nu ?… daca o pregatesti cum trebuie, chiar e foarte gustoasa 😉 Aceasta mancarica este foarte buna cu o mamaliguta calda, chiar si copiii mei au mancat tot, tot 🙂

Source: http://gatesceu.ro/feedMancarica de urzici (de post)