Moment esential pentru apararea Romaniei. Imagini spectaculoase

Doua mesaje esentiale au fost transmise azi de cea mai pretuita institutie de stat a Romaniei – Armata. In contextul provocarilor extrem de serioase din partea Rusiei, Flancul Estic al NATO, in special bazinul Marii Negre, au nevoie de un efort aliat intarit pentru o securitate si aparare fara repros.

Primul mesaj a venit din partea Fortelor Aeriene Romane :

Astăzi,12.03.2019, piloții #Escadrilei53Vânătoare din cadrul Forțelor Aeriene Române au executat misiuni de realimentare în aer a avioanelor #F16FightingFalcon.

Operațiunile de realimentare au fost realizate cu un avion cisternă #KC135Stratotanker, aparținând #USAFE (United States Air Forces in Europe), avion special destinat pentru realizarea realimentării în aer a avioanelor cu reacție.

Autonomia de zbor a aeronavelor de luptă F-16 Fighting Falcon este de aproximativ trei ore, iar după realimentarea în aer, proces care durează câteva minute, timpul de zbor crește cu două ore.

Scopul realimentării în aer constă în creșterea razei tactice de acțiune, mărirea timpului de zbor (datorită faptului că aeronava nu mai este nevoită să se întoarcă în bază pentru alimentare), ceea ce conduce la creșterea operativității misiunilor de luptă.

Executarea misiunilor de zbor cu partenerul american contribuie la creșterea nivelului de interoperabilitate cu forțele #NATO.
(Foto: Bogdan Aaron PANTILIMON)

Al doilea mesaj a venit din partea ministrului apararii, Gabriel Les, care anunta un pas decisiv pentru apararea spatiului aerian romanesc :

Source: https://radu-tudor.roMoment esential pentru apararea Romaniei. Imagini spectaculoase